måndag, augusti 10e, 2020

 
Efter regn kommer solsken ☔️
 
Andra veckan av semestern tillbringade vi i Linköping hos sambons familj. Tyvärr var det mer regn än solsken under den veckan. Vi åkte upp med en kompis mor och sambo, det var skönt att slippa åka buss eller tåg i dessa tider. I och med att det regnade en del så blev det mycket inomhushäng, men vi passade på att spela massa brädspel! Och det är alltid mysigt oavsett väder.
 
  
Det blev väldigt mycket olika brädspel, men bland annat The Labyrinth från filmen med David Bowie och sedan mycket Settlers. Jag ville vinna iaf en gång innan jag gav upp, det tog typ 4 omgångar men jag vann! Sedan spelade vi med sambons pappas kompis och sambons kusin en kväll också, så mycket spel under denna veckan! Men det var väldigt avkopplande efter en vecka i Jönköping där vi for runt varje dag mer eller mindre.
 
Vi var också ute och käkade en kväll, efter maten skulle vi testa ett ställe som svärfar gillar men det var tyvärr fullt (de hade mindre platser nu iom corona vilket är förståligt). Men så fick vi veta att Kappa Bar öppnat nere i centrum, en bar i min smak! De visar bara Esport, dvs personer som streamar när de spelar eller streams av turningar. Så vi gick dit och där satt vi ett par timmar, drack lite drinkar och pratade om allt mellan himmel och jord. En väldigt mysig kväll som avslutades hemma med mer prat och popcorn!
 
Jag som gillar söta/sura drinkar beställde bara deras "Kryptonite" (den längst till höger), SÅ god!
 
På fredagen åkte sambon iväg och jagade tillsammans med några kompisar. Jag stannade kvar hos hans föräldrar och umgicks med de och hans ena syster. Under helgen blev det en shoppingrunda på diverse olika secondhand affärer och jag hittade en hel del! Jag har nämligen fått för mig att köket ska gå helt i Mon Ami färgerna från Rörstrand, dvs blått och vitt så jag letade bara efter sånt porslin och hittade både det och dukar samt gardiner! Tyvärr har jag inte fotat det, men jag får göra det när köket är klart! En bra secondhand runda iaf.
 
Sista veckan på semestern har vi tillbringat hemma i Stockholm. Mina föräldrar kom förbi på deras väg neråt i landet. De har varit ute med husbilen i flera veckor, det var mysigt eftersom de inte var hemma när vi var nere i Jönköping. Helt OK väder och det blev solning och virkning i två dagar, otroligt mysigt. Man blir ju lite sugen på en egen husbil haha, men nej både jag och sambon föredrar tält.
 
Nu är jag däremot tillbaka på jobbet efter 3 veckors semester. På ett sätt skönt att komma in i rutiner igen, men det hade såklart varit skönt med mer semester. Det blir fortsatt arbete hemifrån fram till årsskiftet, så jag och sambon behöver skaffa bättre skrivbord. Vi lär ju inte var de ändå som kommer behöva köpa skrivbord den hör hösten om vi säger så. Ett väldigt annorlunda år, men jag kommer troligen åka in 2 ggr i veckan till kontoret. Jag är verkligen inte gjord för att jobba hemifrån.
 
Alexandra
#1 - - Pauline:

åh vad roligt att spela spel :D

Svar: Väldigt mysigt! Speciellt när det är lite murrigt ute också! :D
🌾 アレクサンドラ 🌾

#2 - - Pauline:

hoppas det går bra att jobba igen!

Svar: Skönare med semester! Men också skönt med rutiner :)
🌾 アレクサンドラ 🌾