måndag, augusti 3e, 2020

 
Semester, på resande fot & äntligen hemma 🙏🏻
 
Här har det verkligen ekat tomt i två veckor! Vi har varit på resande fot i två veckor och igår kom vi hem till Stockholm igen. Borta bra men hemma bäst som man säger och det stämmer verkligen, även om jag verkligen älskar att hälsa på vänner och familj så var det förbaskat skönt att lägga sig och sova i sin egna säng. Vi har dock haft det väldigt bra och om än varierande väder så har dessa två veckor i Småland och Östergötland varit väldigt mysiga.
 
Första veckan var vi hemma i Småland, mina föräldrar var dock iväg med husbilen, men vi umgicks med mina syskon större delen av veckan. Jag började också övningsköra med min bror! Äntligen är jag igång med det! Och även sambon har fått sina tillstånd så nu kan även han köra, körkort here we come! Sen passade vi såklart på att träffa kompisar, inte alla tyvärr men en skara av de åtminstone, det var väldigt mysigt och sedan firade vi även min födelsedag som jag inledde semestern med.
 
  
Jag fick som jag önskade mig de där riktigt fina sommarkvällarna hemma på landet. Sommarpromenader med de jag älskar och sedan passade jag såklart på att bada i föräldrarnas SPA. Ljuvligt och det är verkligen en sådan frihetskänsla och komma hem till landet, tystheten och lugnet som infinner sig direkt när jag kommer hem hem. Sambon och jag tog flera promenader under veckan och vi hade verkligen hur mysigt som helst. Det blev även en tur upp till Axamo där jag sprnag en runda medan sambon och min ena bror tog sig en promenad i solen, dock glömde jag badkläderna så denna gången kunde jag inte ta ett dopp direkt efter tyvärr!
 
 
En av dagarna skulle vi egentligen åkt över till Visingsö och cyklat med två av våra kompisar, men vädergudarna gav oss ösregn hela dagen bokstavligen så vi valde istället att åka runt till olika gårdsbutiker och annat mysigt. Jag ÄLSKAR verkligen att besöka gårdsbutiker och lantcafén, så jäkla mysigt. Det blev också ett besök i Gränna och en del polkagrisar åkte med hem, hehe oops, och sedan gick vi runt på gatorna i Gränna och myste. Det regnade inte allt för mycket så det gick att gå med regnjackan och luvan på sig. Vi var även förbi Rudenstams och köpte lite must och annat gott också innan det blev brädspelskväll hemma hos våra kompisar där två andra kompisar även slutade upp och tillbringade kvällen med oss. Så mysigt!
 
 
Sedan blev det också en heldag ute hos sambons killkompis och på hans gård. Jag skyfflade grus i x antal timmar, hade sådan träningsvärk sen. Sambon hjälpte till och bygga ett däck med trappa så hans kompis kommer in i sin verkstad utan att använda stege. Allt grus jag skyfflade hamnade i gången till hans jordkällare. Vi höll på i timmar, men jag kunde sitta i gräset mellan varven och njuta av solen samt av att vara ute i skogen. Sambons kompisa bor helt magiskt och jag önskar att min karl vill bo så men det kommer nog aldrig hända haha. Jag har blivit mer lantig av mig de senaste åren, kanske beror på att jag börjar tröttna mer och mer på Stockholmslivet.
 
 
Ett litet rött hus med vita knutar, ja tack! Och sedan en bild tagen hemma hos ett par andra kompisar som också bor på landet. Verkligen varit en ladda batteriet semester i hemtrakterna, jag hoppas det kommer göra hösten lite enklare trots pandemin. Summa summaris så var det en fantastisk vecka hemma i Småland och jag önskar vi hade stannat en vecka till, men sambons familj ville såklart också umgås lite i Linköping, vilket jag såklart förstår 🥰
 
Men Linköping tar vi i nästa inlägg!
 
Alexandra
#1 - - Pauline:

åh men wow :D

Svar: :D en väldigt bra första semestervecka! Hoppas du haft en bra sommar med :)
🌾 アレクサンドラ 🌾