söndag, september 6e, 2020

 
Söndag med solsken, men kalla vindar till och från 
 
Söndag och dagen i veckan som jag brukar plocka undan hemma och se till att städa. Känt att det dessutom blivit mycket viktigare nu när man tillbringar alla dagar hemma iom distansjobb. Hittills har vi varit väldigt dåliga på att röja undan efter oss, tror vi blivit en aning förslappade av att jobba hemma och tillbringa så mycket tid i hemmet. Men jag gjorde iordning balkongen igår redan eftersom det var osäkert om solen skulle kika fram idag.
 
 
Soffan på balkongen får stå någon vecka till, jag hoppas kunna få sitta i den lite och njuta någon dag till innan vi ska bädda in den under presenningen för vintern. Däremot tog jag in den och dammsög hela balkongen samt skurade av golvet som var rätt skitigt efter det dåliga vädret samt att jag inte moppat av det sen semestern mer eller mindre. Tog också in lite grejer som stått ute, bland annat hyllor och parasoll. Så nu är det bara soffan och alla tomma krukor som ska tas om hand om vilket jag nog gör när soffan ska täckas.
 
Eftersom solen sken och det var väldigt varmt ute på balkongen igår så passade jag på att plantera om alla mina växter. Tänkte det var dags nu och bäst att passa på när det är varmt att sitta ute i shorts och linne. Passade också på att dela upp några av de så nu fick vi dessutom lite mer växter och jag har nu inga krukor kvar att fylla förutom de gigantiska på balkongen.
 
 
Aloveran klippte jag ner också, bladen som hängde såg otroligt tråkiga ut och den kändes bara ledsen. Sen försökte jag dela på min svärmorstunga som växer så det knakar, men jag vågade inte riktigt då rötterna satt så tätt tillsammans och om varandra.

Det är rätt skönt och bara sitta och plantera, däremot är det vid dessa tillfällen jag önskar att jag hade en gräsmatta. Nog allt kunde jag åkt ner med att på gården och satt mig jämte huset, men där var det bara skugga och blåste kallt. Orkade dessutom inte släpa ner allt från lägenheten, latheten som talar indeed.
 
 
Klätterväxten i sovrummet mår inte så bra, eller ja den växer men den gulnar och sen verkar det som någon äter på bladen. Så nu tog jag ett husmorstips och jag hoppas det kommer göra att den mår bättre alternativ att jag planterade om den ska få den att bli lite mer fräschare. Vi får se hur det artar sig i veckan om en helt enkelt dör eller om jag lyckats rädda den.
 
Det blev också en promenad i solen och en kopp te på balkongen innan regnet och åskan kom som ett brev på posten. Och sen har jag gått runt och tänt massa ljus i lägenheten också, äntligen! Älskar levande ljus men tänder sällan på sommaren om vi inte sitter ute på balkongen men det har inte hänt så ofta då vi inte sitter där ute tills mörkret fallit så att säga. Det ser jag fram emot med hösten, alla tända ljus och mys i soffan som jag måste bli bättre på.
 
Alexandra
 
 
#1 - - Pauline:

vad fint! :)

Svar: Tack! :D
🌾 アレクサンドラ 🌾