torsdag, september 9e, 2020

 
 Solen lyser, men det blåser kyligt 🍃🍂
 
Veckorna rusar förbi, det är faktiskt ganska läskigt hur fort tiden går. Det kändes som det var igår vi vart isolerade på grund av Covid-19. Har nog aldrig suttit hemma så här mycket som jag gjort detta året.
 
Vi har blivit bättre på att laga mat varje dag nu. Det är lite intressant, sen vi började med att bara äta japanskt hemma så har vi maten klar på typ 30 min. Innan tog det oss över 1h, dels för att vi inte hade diskmaskin och hade vi varit lata kvällen innan och inte diskat så skulle det diskas först etc. Eller så behövde vi handla något innan. Men överlag så är matlagningen inget jobbigt längre, så skönt.
 
 Häromdagen blev det en variant av Donburi till middag, så himla gott!
 
Annars så försöker jag se till att hålla i rutinen att gå promenad varje dag. Tror jag gått alla dagar förutom någon enstaka dag förra veckan och denna veckan. Man får passa på nu innan det blir för mörkt utomhus, jag hoppas kunna ta mig till något gym under hösten om situationen blir något bättre. Det är väldigt skönt utomhus just nu, så länge solen ligger på och värmer men det blåste en del när jag var ute på lunchpromenad idag. Det är dock lite skönt med höst nu, jag ser ändå fram emot hösten även om det inte blev något bröllop.
 
 
Det är riktigt fint ute fortfarande, det börjar ändras i färger vilket är väldigt fint! Noterade att det börjar bli mer och mer löv på marken. Men det är ändå hyffsat grönt där vi bor. Så tacksam för att vi har nära till naturområden där vi bor, hade vi inte haft det och bott inne mitt i stan så hade jag nog inte alls mått bra. Jag som är uppfödd på landet gillar inte alls att bo inne i stan, jag kan däremot uppskatta att åka in och träffa folk och så. Men då kommer man ju hem till "skogen" sen efterråt haha.
 
 
Tog tunnelbanan in till jobbet igår, men åkte in på lunchen för att slippa den värsta rusningen. Det börjar ändå bli lite mer folk nu. Jag har inte upplevt trängsel iaf, det är skönt och bussarna hem till oss är aldrig fulla varken på väg in till stan eller hem ifrån stan. Det är faktiskt väldigt skönt och det kommer jag sakna om och när vi kommer tillbaka till som det var innan. Det är ju absolut inte säkert vi gör det heller för den delen, sjukt hur hela världen kan slås omkull alltså.
 
I helgen blir det lite pyssel hemma, sen hoppas jag vi kan åka till ett japanskt kafe som jag vill testa. Det är nog det enda jag planerat i helgen, hoppas på lite sol istället för regn som väderappen säger så man kan sitta lite i soffan på balkongen innan det är dax att packa in den. Hoppas på en riktigt solig höst med så lite regn som möjligt. Tänder massa ljus varenda kväll nu, det är så mysigt!
 
Alexandra
#1 - - Pauline:

trevlig helg!